luxe mancave eugeen vangroenweghe

Wonen in een luxe mancave - binnenkijken bij Eugeen Vangroenweghe

Eugeen Vangroenweghe is fotograaf bij Verne. Samen met zijn collega Herman van Hoey heeft hij een fotostudio in Gent, waar hij ook een tijdelijke pied-à-terre inrichtte voor zichzelf. Wanneer hij niet in de Verne studio in Barcelona is of op reis is voor zijn werk, is dit zijn rustpunt. 

Zelf omschrijft hij de ruimte als een kleine, maar luxe mancave. Het is een plek die in de eerste plaats echt moest voelen als een thuis. “Ik wilde mij omringen met dingen die mij dierbaar zijn. Boeken, kunstwerken, een paar mooie accentmeubels. Zo ontstond er een echt thuisgevoel. Mijn favoriete plaats is de zithoek. Vanaf daar heb ik een goed zicht op de hele woning, kan ik naar buiten kijken en zie ik de inkom van de fotostudio. Het is een multifunctionele plek die ik gebruik om montages te maken, films te kijken, als knuffelhoek ...” 

luxe mancave eugeen vangroenweghe

Witte muren, kleurrijke accenten én textuur

Eugeen wist direct dat de muren in zijn pied-à-terre wit moesten worden. Eerder woonde hij in een groot herenhuis waar elke ruimte een andere kleur had. Hij zegt: “Dat was interessant, maar ook zeer druk. Ik ben fan van kleur, maar meer als accent.” 

De witte muren creëren rust en vormen de perfecte achtergrond voor zijn kleurrijke attributen en meubels. Geïnspireerd door een fotoshoot koos hij ervoor om een aantal muren transparant wit te schilderen. Hij bereikte dit effect met een mix van 30% muurverf en 70% water. 

luxe mancave eugeen vangroenweghe witte muren kleurrijke accenten en textuur

“Ik heb de planken in zuiver Wit geverfd met een transparant effect en de rest van de muren schilderde ik in de kleur Fuji, een mooi gebroken wit. Zodanig dat er een contrast is tussen de verschillende tinten wit. De houtstructuur blijft hierdoor ook zichtbaar, daar houd ik van. Het gebruiken van verschillende texturen is sowieso zeer belangrijk voor mij. Hout gecombineerd met beton of pleisterwerk. Dat legt een goede basis.”

Een praktisch rustpunt

“Mijn woonruimte in de fotostudio is eigenlijk een soort van tiny house. De ruimte is zeer praktisch ingericht en veel dingen zoals kasten en het bed werden op maat gemaakt. Zo kan ik de kleine ruimte optimaal benutten en is alles mooi verweven met elkaar. Het fijne aan deze ruimte is dat er veel licht binnenkomt en ik uitkijk op groen. Ook van buiten komt dus kleur binnen. Deze witte ruimte, met de kleurrijke accenten en het groen van buiten, geeft mij echt veel plezier. Ik woon hier nu zeven jaar en ik heb hier nog steeds een thuisgevoel. Meer zelfs dan in het begin.”

luxe mancave eugeen vangroenweghe praktisch rustpunt

Een plezant nieuw project

Hoewel de mancave goed bij Eugeen past, was het altijd de bedoeling dat dit een tijdelijke woonruimte zou zijn. Inmiddels is hij bezig met het opstarten van een nieuw side-project: een koffiebar / bed & breakfast in de Vlaamse Ardennen waar hij ook zelf zal wonen. 

luxe mancave eugeen vangroenweghe nieuw project

Een totaal andere omgeving, maar een ding blijft hetzelfde: “ook hier zullen de muren overwegend gebroken wit van kleur worden. De kleuraccenten zullen komen van bloemen, gordijnen, boeken, kunstwerken … Het interieur zal dus weer in dezelfde plezante sfeer zitten als mijn pied-à-terre.” 

Veilig en eenvoudig betalen visa amex bancontact master card