Een serene home gym mét een twist - binnenkijken bij Pieter Serry

Een serene home gym mét een twist - binnenkijken bij Pieter Serry

Voor een professionele wielrenner is een goed uitgeruste en ontworpen home gym onmisbaar om te kunnen trainen. Het Belgische weer is immers onbetrouwbaar en buiten fietsen is dus niet altijd mogelijk. Voor klimmer Pieter Serry is zijn home gym, ook wel de pain cave genoemd, een van de belangrijkste kamers in het huis. Hij traint er en doet er stabiliteitsoefeningen, squats en meer. Zijn huidige pain cave was echter niet slim ingericht, waardoor hij niet genoeg bewegingsvrijheid had om al zijn oefeningen uit te voeren. Daarom kreeg de ruimte onlangs een make-over en het resultaat is spectaculair.  

De natuur in huis

Er werd voor de make-over uiteraard rekening gehouden met de persoonlijke smaak van Pieter Serry. Zelf zegt hij daar het volgende over: “Ik vind moderne combinaties van hout en zachte kleuren erg mooi. En ik hou van een natuurlijke sfeer, in een berglandschap kom ik echt tot rust.” Daarom werd er gekozen voor een zacht muntgroen Balanced Spirit als basiskleur. Groen weerspiegelt de natuur en heeft een kalmerend, verfrissend en stimulerend effect.

Omdat het een lichte ruimte is, kon er gespeeld worden met contrasterende kleurblokken. Het muntgroen werd zo aangevuld met een stijlvol donker blauwgroen Atol. In combinatie met de beige, ultrasterke Quick-Step Alpha Vinyl planken op de vloer (Zeebries eik beige) en de houten details is het resultaat heel natuurlijk: "Dat natuurgevoel brengt mijn geest tot rust, zodat ik volledig op mijn training kan focussen en me na een intense work-out kan ontspannen."

De wielrenner houdt van rust, maar heeft ook een speelse kant.

Speelse vormen

De wielrenner houdt van rust, maar heeft ook een speelse kant. Binnen zijn ploeg staat hij niet voor niets bekend als de grappenmaker. De bergcontouren op de muur verwijzen naar deze kant van de wielrenner. Het resultaat: een vredige sfeer, met een luchtige toets.

De nieuwe ruimte komt goed overeen met Serry zijn persoonlijke stijl: “Ik was overdonderd toen ik het resultaat voor het eerst zag. De inrichting past perfect bij mijn smaak en persoonlijkheid. Wat een verschil met hoe de ruimte er eerst uitzag. Ik herken het niet meer. De ruimte lijkt wel twee keer zo groot. En deze kleuren in combinatie met de muren en de vloer, dat vind ik echt fantastisch mooi.”

De nieuwe ruimte motiveert de topsporter tijdens het trainen.

Hard werken wordt beloond 

De nieuwe ruimte motiveert de topsporter tijdens het trainen. Niet alleen door de kleuren en slimme inrichting, maar ook door de decoratie. Met name de grote foto van het Belgische kampioenschap waar hij vorig jaar derde werd is een bron van inspiratie: “Ze herinnert me eraan dat hard werken wordt beloond.”

Al met al is de make-over dus een daverend succes. “Omdat de ruimte vroeger beperkt was, kon ik mijn oefeningen niet goed doen. Dat is nu wel anders. Deze ruimte stimuleert mij echt om te trainen. Het overtreft mijn stoutste dromen. In een pain cave als deze, die goed ingericht is en die rust uitstraalt, daar kun je je beter focussen. Je kan een sfeer creëren die je helpt om door de muur te gaan.”

Binnenkijken bij Pieter Serry
Veilig en eenvoudig betalen visa amex bancontact master card